היסטוריה

המבנה ההיסטורי
המבנה ההיסטורי

ב – 20 ביוני 1933  יצאה האגדה לבית "כדורי" לדרך על ידי הנציב הבריטי העליון. כדורי נוסד כבית ספר ממשלתי בריטי. כמנהל ראשון נתמנה מר שלמה צמח, ובמשך שלוש שנות פעילות פורייה ייסד את מה שכונה שנים אחר כך כפאר העשייה החינוכית בישוב היהודי לדורותיו ואכן מוסד כדורי הוותיק, הינו תופעה ייחודית ומרתקת בנוף ארצנו. עם מגוון תלמידים המגיעים מיישובי הגליל התחתון, כפר תבור, יבנאל, צ'רקסים מכפר קמא, בדואים משיבלי, ערבים מכפרי הגליל, דרוזים ועולים מאתיופיה וממדינות חבר העמים.

השם "כדורי" מעורר אסוציאציה מרכזית אחת: ראש הממשלה המנוח יצחק רבין. רבין ז"ל, שהיה כה מזוהה עם המקום, הפך לסמל הבלתי מעורער שלו. התלמיד יצחק שזכה לתואר התלמיד המצטיין בזמנו, סימל את ההווי של המקום המיוחד, השוכן על הדרך בין כפר תבור לגליל התחתון. בוגרים נוספים הפכו לכוח מוביל בחברה הישראלית: יגאל אלון, חיים גורי, שאול ביבר ועוד רבים וטובים אשר הדגישו את משמעות השם "כדורי" בחייהם כגורם מעצב באישיותם.

בכדורי לומדים כיום כ-1,600  תלמידים, מתוכם 250 בתנאי פנימייה. על החינוך אחראים כ- 130 מורים בנוסף לצוות של כ- 70 עובדים שמפעיל ומתחזק את הענפים והשירותים השונים הניתנים במקום.

אוכלוסיית התלמידים בכדורי היא מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית. כל תלמיד רשאי לבטא את תרבותו ללא חשש מדחייה וביקורת. מתוך עמדה מחוזקת זו יכול אותו תלמיד לפנות לעבר תרבויות שונות משלו, ללמוד עליהן ולהכירן ללא חשש או שיפוטיות, שהן פעמים כה רבות  המכשולים לאינטגרציה נכונה. ברגע שהתלמיד מרגיש בעל ערך, האחר אינו נראה מאיים והצורך בהסתגרות אינו קיים עוד.

בשנים האחרונות מהווה כדורי מוקד משיכה לתלמידי האזור, ומספר הלומדים במקום עולה בכל שנה!

    דילוג לתוכן